Charles House

Kew, Melbourne

For Charles House, the clients wanted a house they could live in for at least 25 years. A home that would grow with the family, anticipating and accommodating different needs at each stage. That could adapt to their young children’s requirements as they grew into adulthood, and where they could comfortably accommodate grandparents in the near future. They asked for a practical, low maintenance house and garden, filled with light and water features and blurred distinctions between the indoors and outdoors.

The house is sited on the southern edge of an east/west block, to provide all the living spaces northern sun and direct access to the garden. The garden runs from the street to the school sports fields at the rear of the site, rethinking the suburban backyard and allowing a visual connection through, creating a continuous green strip, utilising the Tidal Lounger and Coffee Table to add a beautiful spot to sit back and take in the space.

  • Collection
    Tidal
  • Year
    2015
  • Client
    Private
  • Architects
    Austin Maynard
  • Landscape Designers
    Bush Projects
  • Photographer
    Peter Bennetts

You may also like: